PROPOSAL OF THE MONTH – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 23

Μασάζ με βεντούζες: Μια εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση

Αν ψάχνετε αποτελεσματικούς τρόπους για να καταπολεμήσετε δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα που σας ταλαιπωρούν, εδώ και δεκάδες χρόνια το μασάζ με βεντούζες αποτελεί μια ιδιαίτερη μέθοδο για την αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων. Μπορεί να αποδειχθεί μια από τις πιο ευχάριστες και δραστικές λύσεις για να απαλύνετε την κούραση και το μυϊκό πόνο αλλά και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα που μπορεί να εχει αφήσει στο σώμα σας ακόμα και μια ίωση.

Δυστυχώς, όπως ξέρετε ο χειμώνας δεν περιλαμβάνει μόνο τις αγαπημένες σας γιορτές αλλά συνοδεύεται και από έξαρση λοιμώξεων. Αυτές αφορούν κυρίως το αναπνευστικό σύστημα, όπως το κοινό κρυολόγημα. Διαβάστε παρακάτω, πώς μπορεί το μασάζ με βεντούζες να βοηθήσει το σώμα σας να αναρρώσει σε βάθος μετά από μια τέτοια δυσάρεστη περίπτωση.

Τι είναι και πώς γίνεται το μασάζ με βεντούζες;

Για αρχή ας αναφέρουμε μερικά στοιχεία για αυτήν την τεχνική μαλάξεων. Το cupping μασάζ όπως μπορεί να το ακούσετε αλλιώς χρησιμοποιείται ευρέως από ειδικούς θεραπευτές. Από τεχνικής άποψης, δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που φαντάζεστε.


Ο ειδικός προβαίνει σε θεραπευτικές χειροπρακτικές κινήσεις και χρησιμοποιεί ειδικά κατασκευασμένες βεντούζες. Είναι σχεδόν ίδιες με αυτές που έχετε συνηθίσει να σας «κόβει» η γιαγιά σας. Αποτελούν ως γνωστόν ένα από τα πιο γνωστά «γιατροσόφια» των πρεσβύτερων!


Όπως όλα δείχνουν το cupping δεν αποτελεί απλά ένα θεραπευτικό «μύθο». Τα στοιχεία τείνουν να επιβεβαιώσουν πως οι μεταβολές που προκαλεί στο σώμα σας, μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν.

Τι αλλαγές δημιουργεί στο σώμα σας το cupping massage;

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, πρέπει να σας εξηγήσουμε ποιες είναι ακριβώς αυτές οι μεταβολές που μπορεί να επιφέρει στον οργανισμό σας. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να αντιληφθείτε και το πώς αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν. Το πιο σημαντικό σημείο-κλειδί στο οποίο στηρίζεται η μέθοδος, έχει να κάνει με την αύξηση της αιματικής ροής.


Οι βεντούζες όπως όλα δείχνουν λειτουργούν ενισχυτικά σε συνδυασμό με τη μάλαξη στο κυκλοφορικό σύστημα. Με λίγα λόγια, το cupping massage υποστηρίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των αγγείων σας. Αυξάνει την ελεύθερη ροή οξυγόνου και βοηθάει στην απομάκρυνση επιβλαβών τοξινών.


Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζετε πως μέσω της αγγειοδιαστολής που αυξάνει την αιματική ροή, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά σημάδια της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους. Είναι δηλαδή μια πολυδύναμη θεραπευτική μέθοδος.

Γιατί μασάζ με βεντούζες μετά από την ίωση;

Ήδη αναφέραμε πως τον Χειμώνα έχουν την τιμητική τους διάφορες ενοχλητικές λοιμώξεις κυρίως του αναπνευστικού συστήματος. Κύριος εκπρόσωπος είναι το κοινό κρυολόγημα (ρινίτιδα). Τα τελευταία χρόνια φυσικά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον κίνδυνο της Covid-19. Φέτος, ωστόσο παρατηρήθηκε και μια αύξηση κρουσμάτων γρίπης η οποία κατά κανόνα εμφανίζεται συχνότερα τους εαρινούς μήνες.


Όλες αυτές οι παθήσεις, εκτός ότι οφείλονται σε ιούς, έχουν και μια άλλη συχνή ομοιότητα. Αυτή είναι ο πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις που μπορούν να προκαλέσουν τόσο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας της θεραπείας της νόσου. Έτσι, αν ανήκετε στην ομάδα αυτών που ταλαιπωρήθηκαν πρόσφατα από τέτοιες ιώσεις, τότε πιθανόν να νιώθετε ακόμα τις σωματικές εκδηλώσεις της.

Το μασάζ με βεντούζες, μπορεί να σας υποσχεθεί μια σίγουρη ανακούφιση και βελτίωση αυτών των συμπτωμάτων. Θα σας βοηθήσει να ελαττώσετε τον πόνο, το οίδημα και την τοπική φλεγμονή με φυσικό και εναλλακτικό τρόπο.

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε μια μοναδική συνεδρία Cupping μασάζ για να δείτε τα αποτελέσματά του. Μην ξεχνάτε ότι στην Touch&Relax είμαστε πάντα δίπλα σας για οποιαδήποτε απορία ή λεπτομέρεια αφορά τις υπηρεσίες μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ακούσουμε το πρόβλημά σας και να σας φροντίσουμε με μια μοναδική προσφορά!

PROUD MEMBER OF

tripadvisor logo

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

services-image