PROPOSAL OF THE MONTH – ΝΟΕΜΜΡΙΟΣ 22

Massage μετά το μαραθώνιο: Πώς να γεμίσετε ξανά τις μπαταρίες σας;

Είτε είστε επαγγελματίες αθλητές είναι απολαμβάνετε ερασιτεχνικά το τρέξιμο στις μεγάλες αποστάσεις, υπάρχουν τεχνικές αποθεραπείας που σας ενδιαφέρουν.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια αυξημένη προτίμηση αθλητών δρόμου για τις μαραθώνιες διαδρομές, τους περίπατους πολλών χιλιομέτρων και την άθληση στη φύση.
Αν ανήκετε στο πνεύμα της παραπάνω κατηγορίας, τότε οφείλετε να γνωρίζετε πώς μπορείτε να κάνετε τον οργανισμό σας να επανέλθει μετά από τέτοιες δραστηριότητες.
Οι ειδικά μελετημένες και προσαρμοσμένες στον αθλητή τεχνικές μαλάξεων της Touch&Relax θα σας ανακουφίσουν και θα σας τονώσουν από την πρώτη κιόλας συνεδρία.
Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να ενισχύσετε την υγεία του σώματός σας μετά από τόσο επίπονη γυμναστική όπως ο κλασσικός μαραθώνιος της Αθήνας.

Το μασάζ και ο αθλητισμός

Πριν μιλήσουμε συγκεκριμένα για τις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, είναι χρήσιμο να αναφέρουμε δυο λόγια για τον ρόλο της μάλαξης στον αθλητισμό γενικά.
Είναι ευρέως γνωστό, επιστημονικά τεκμηριωμένο και αποδεκτό, πως ως αθλητές το μασάζ μπορεί να σας ωφελήσει ποικιλοτρόπως.
Μετά από μια επιτυχημένη συνεδρία αθλητικού μασάζ, θα νιώσετε τους μυς σας να χαλαρώνουν και το σώμα σας να «ανοίγει».
Η τόνωση και η αναζωογόνηση των μυών σε συνδυασμό με την ψυχική ευεξία που αποκομίζετε, είναι απαραίτητα στοιχεία για να συνεχίσετε με ομαλότητα τις αθλητικές σας υποχρεώσεις.
Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε και τον σπουδαίο ρόλο του μασάζ για την αποκατάσταση τυχόντων τραυματισμών που προήλθαν κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης βλαβών (πχ τραβήγματα, θλάσεις) αποτελείται αποκλειστικά από μασάζ.

Οι ιδιαιτερότητες του μαραθωνίου

Σε ό,τι αφορά το μαραθώνιο, υπάρχει κάτι που πρέπει να σχολιαστεί.
Είτε αναφερόμαστε στην επίσημη επαγγελματική διαδρομή των 42 και κάτι χιλιομέτρων, είτε απλά σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, η καταπόνηση των μυών είναι υπερβολική.
Η συνεχής λειτουργία των μυών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα υπό μεγάλη ένταση, οδηγεί πολύ συχνά σε μυϊκή καταστροφή και αποδόμηση.
Αυτός είναι και ο λόγος που μεγάλος αριθμός αθλητών, ακόμα και επαγγελματίες αναφέρουν ότι μετά το μαραθώνιο για πολλές μέρες υποφέρουν από μυϊκούς πόνους, δυσκινησία και δυσκαμψία.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τόσο μεγάλη καταπόνηση μπορεί να οδηγήσει και σε μη αναστρέψιμες βλάβες.
Πρέπει λοιπόν να είστε ενημερωμένοι για όλα αυτά όταν ασχολείστε με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων και να ξέρετε πώς θα προστατευτείτε από αυτά τα δυσάρεστα φαινόμενα.

Μασάζ μετά το μαραθώνιο: πότε πρέπει να κάνετε και γιατί;

Μετά από την ολοκλήρωση μιας τόσο κουραστικής και επίπονης δραστηριότητας, το σώμα σας «φωνάζει» ότι χρειάζεται υποστήριξη.
Με τις μοναδικές υπηρεσίες της Touch&Relax που εκτελούνται από άρτια καταρτισμένο προσωπικό, θα νιώσετε την ανακούφιση και την χαλάρωση από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Έτσι μπορείτε να προσφέρετε στον οργανισμό σας τις απαραίτητες ανάσες ξεκούρασης και τόνωσης.
Σχετικά με το μασάζ μετά το μαραθώνιο, η αλήθεια είναι πως θα χρειαστεί λίγη περισσότερη διεργασία για να αποκατασταθούν οι μύες.
Με δεδομένη την υπερβολική καταπόνηση του σώματός σας, μία και μόνο συνεδρία αμέσως μετά το μαραθώνιο θα μπορέσει σίγουρα να σας χαλαρώσει και να σας τονώσει, αλλά δεν θα είναι αρκετή για να λάβετε τα μέγιστα οφέλη.
Για τον σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα εξατομικευμένο πλάνο με ορισμένες συνεδρίες σε προκαθορισμένα διαστήματα ούτως ώστε να έχετε κορυφαία αποτελέσματα.
Η συμβουλή μας είναι σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για το μασάζ μετά το μαραθώνιο (αλλά και για οποιοδήποτε είδος μασάζ γενικά) να επικοινωνήσετε μαζί μας για λεπτομέρειες.

 

Έτσι, οι ειδικοί μας θα μπορέσουν να σας προτείνουν την κατάλληλη λύση στις καλύτερες τιμές και θα σας ενημερώσουν για όλα πρέπει να ξέρετε, ακόμα και για τις όποιες αντενδείξεις υπάρχουν για μασάζ μετά το μαραθώνιο.

Touch&Relax, ακούστε το σώμα σας! 

PROUD MEMBER OF

tripadvisor logo

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

services-image