Back to schoolTo massage και η αυτογνωσία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Το massage μπορεί να ηρεμήσει και να χαλαρώσει τον θεραπευόμενο σε τέτοιο σήμειο ώστε να αποβάλλει κάθε σκέψη και να αρχίσει σταδιακά ένα ταξίδι ενδοσκόπησης. Αρχικά, αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι ο έμπειρος θεραπευτής να βρίσκεται σε τέτοια σωματική και ψυχολογική κατάσταση ώστε να συνδεθεί με τον εσωτερικό του εαυτό και έπειτα να μπορέσει να μεταφέρει αυτή την ηρεμία στον πελάτη του.

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, υπάρχουν δύο είδη πόνου, ο γρήγορος πόνος και ο αργός πόνος. Τον γρήγορο πόνο μπορεί να τον νιώσει κανείς 0,1 δευτερόλεπτα μετά το ερέθισμα. Τέτοιος πόνος είναι ο πόνος που νιώθει κανείς μετά το τσίμπημα από μία βελόνα ή το κόψιμο από ένα μαχαίρι. Ο αργός πόνος συμβαίνει αντιθέτως ένα δευτερόλεπτο ή μετά από το ερέθισμα. Μπορεί, βέβαια, να αναρωτιέστε ποιο είναι το νόημα. Το νόημα είναι ότι η αυτογνωσία και ο πόνος έχουν μία βαθιά σύνδεση μεταξύ τους, τόσο ανατομικά και σωματικά όσο και ψυχολογικά. Σύμφωνα με τη ψυχολογία του σώματος, ο χρόνιος πόνος έχει επίσης τη δική του εσωτερική, σωματική και ψυχολογική δυναμική. Οι αντιδράσεις του άγχους και ο πόνος προκαλούν τον ερεθισμό του σώματος και του μυαλού.

Ένας έμπειρος θεραπευτής, έχοντας βρει την εσωτερική του ευεξία με διάφορες πρακτικές και τακτικές τότε μπορεί να αφουγκραστεί τον θεραπευόμενο και ννα κατανοήσει πλήρως τις και ψυχολογικές ανάγκες του.Πιο συγκεκριμένα, μόνο έτσι θα μπορέσει ο θεραπευτής να δώσει έμφαση στα σημεία στο σώμα του ασθενή τα οποία έχουν ανάγκη από μασάζ και από μαλάξεις. Αυτό που συμβαίνει συνήθως σε μία συνεδρία μασάζ είναι ότι ο θεραπευόμενος χαλαρώνει τα πρώτα λεπτά της συνεδρίας. Στη συνέχεια, όμως, ο θεραπευτής πρέπει να συνδεθεί με το σώμα του ασθενή του, να ακούσει, να κατανοήσει τα προβλήματά του αλλά και πολλές φορές να τα συναισθανθεί.

Μόνο, όμως, αν ο θεραπευτής έχει τις ψυχικές του κεραίες ανοιχτές και έχει αναπτύξει τη δική του αυτογνωσία, τότε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα καλέσματα του ασθενή του. Επομένως, για όσους από εσάς το μασάζ δεν είναι απλά μία βόλτα αλλά κομμάτι της καθημερινότητάς σας και της ψυχοσύνθεσής σας, η ενίσχυση της αυτογνωσίας είναι πολύ σημαντική.

Επομένως, φυσικό και επόμενο είναι να ρωτήσετε πως θα μπορέσετε να το καταφέρετε αυτό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι μέσω βιβλίων αυτογνωσίας και μουσικής που μπορεί να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να συνδεθείτε με τον εσωτερικό σας εαυτό. Σας παραθέτουμε παρακάτω μερικά βιβλία και συνδέσμους που βρήκαμε για να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

Δωρεάν βιβλία αυτογνωσίας
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε πολλά δωρεάν βιβλία αυτογνωσίας που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμα:
https://www.ebooks4greeks.gr/category/free-ebooks/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε, επίσης, να βρείτε μουσική για χαλάρωση και καλύτερο ύπνο μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων θήτα που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα, έμπνευση και μεγάλη πνευματικότητα. Τα παρακάτω βίντεο βοηθούν στον εύκολο και καλό ύπνο καθώς η κατάσταση θήτα είναι το πρώτο στάδιο της ονειρικής φάσης, όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=qu901j792hc
https://www.youtube.com/watch?v=Mt8PVjWIeiE

Back to schoolΤο 2022 καταφθάνει γεμάτο νέα ξεκινήματα, νέους στόχους και κυρίως νέα wellness trends. Η υιοθέτηση νέων συνηθειών θα βελτιώσουν την καθημερινότητα μας και θα μας προσφέρουν ευεξία, σωματική και ψυχική. 

Είναι η καλύτερη στιγμή για να ενημερωθείτε για τα πιο ευεργετικά trends και από το νέο έτος να τα εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα. Παρακάτω λοιπόν, σας παρουσιάζουμε 5+1 μοναδικά wellness trends για 2022.

1. Wellness massage

Το wellness massage συνιστά μια τάση στην ευεξία που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί στο καθημερινό πρόγραμμα πολλών ατόμων. Αυτό μπορεί να αφορά τόσο το σώμα καθώς επίσης και το πρόσωπο, άλλωστε και οι δύο περιοχές έχουν παρά πολλούς μυς που μέσα στην ένταση και στην πίεση της ημέρας είναι πολύ σφιγμένοι. Αν λοιπόν θέλετε να προσφέρετε την πλήρη χαλάρωση και ευδαιμονία στο πρόσωπο και στο σώμα σας τότε το wellness massage είναι η απάντηση για το 2022 για εσάς.

2. Gua Sha και face yoga

To gua sha αποτελεί ένα καταπληκτικό gadget φτιαγμένο από φυσική πέτρα, το οποίο είναι ιδανικό για face yoga και για massage προσώπου. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλει στην αντιμετώπιση των πρηξιμάτων που πολλοί από μας αντιμετωπίζουμε ειδικά τα πρωινά ή μετά τον ύπνο. Η καθημερινή χρήση του μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, σημαδιών άγχους και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας. 

3. Manifestation Journaling (Ημερολόγιο διάθεσης)

Το manifestation journaling αποτελεί ένα από τα διασημότερα wellness trends και για το 2022. Αυτό ενισχύει το κίνητρο μας να καταγράφουμε όλα μας τα συναισθήματα και τους στόχους μας. Βλέποντας γραμμένα όλα όσα σκεφτόσαστε τα απελευθερώνουμε από το μυαλό και την ψυχή μας. Καταγράφοντας πως νιώθουμε μειώνουμε το άγχος και τις αρνητικές μας σκέψεις, ενώ έχει αποδεδειχθεί πως είναι ένας τρόπος που μας δίνει κίνητρο για την πραγματοποίηση νέων στόχων.

4. Η υγεία του εντέρου και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος 

Η υγεία του εντέρου μας καθώς και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος συνιστά ένα από τα trends που θα ήταν εξαιρετικά ευεργετικό να υιοθετήσετε για το 2022. Ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας μπορούμε να είμαστε καλυτέρα προστατευμένοι απέναντι σε μια ενδεχόμενη ασθένεια. Είναι σημαντικό να κατευθυνθούμε σε μια πιο plant based διατροφή, επιλέγοντας πολλά φρούτα και λαχανικά, τροφές με χαμηλά λιπαρά και πολλά προβιοτικά.

Η υγεία του εντέρου είναι ότι σημαντικότερο μπορείτε να προσφέρετε στον οργανισμό σας. Από το 2022 εντάξτε στην καθημερινή σας διατροφή τροφές ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά και πείτε όχι σε επεξεργασμένα και γεμάτα λιπαρά φαγητά που διαταράσσουν την λειτουργία του εντέρου μας. 

5. Sleep hygiene: Καλύτερος ύπνος

Ο ύπνος και πιο συγκεκριμένα ή υιοθέτηση μιας σταθερής ρουτίνας ύπνου είναι ένα από τα καλύτερα wellness trends, είναι ένα δώρο για την ζωή σας. Η συνήθεια να κοιμόμαστε την ίδια ώρα κάθε μέρα είναι κάτι το οποίο δίνει στο σώμα και στο πνεύμα μας τον χώρο για να ξεκουραστεί πραγματικά και να ηρεμήσει από την ένταση τη ημέρας. Ενώ η αρωματοθεραπεία και η αποφυγή κάθε ηλεκτρονικής συσκευής πριν τον ύπνο είναι μόνο μερικά από αυτά  που συμβάλουν σε ένα ήρεμο ύπνο.

6. Η ιεροτελεστία ενός χαλαρωτικού μπάνιου

Τέλος αφήσαμε την ιεροτελεστία ενός χαλαρωτικού μπάνιου. Αυτό  μας προσφέρει απέραντη ηρεμία, μας ξεκουράζει και ωφελεί όλο το σώμα και το πνεύμα από την απελευθέρωση του άγχους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλατα ώστε να χαλαρώσετε ακόμα περισσότερο τους μυς σας. Ενώ η χρήση κεριών και αιθέριων ελαίων θα συμβάλουν σε μια ολική εμπειρία χαλάρωσης. 

Ελπίζουμε και εσείς να υιοθετήσετε μερικά από τα παραπάνω wellness trends και να προσέχετε ακόμα περισσότερο τον εαυτό σας το 2022. Οι θεραπευτές της Touch & Relax θα είναι κοντά σας όλο το νέο χρόνο ώστε με τις μαλλάξεις τους να φροντίσουν την ευεξία σας. 

Σας περιμένουμε

keraloifiΦτιάξε εύκολα σε λίγα βήματα μία φυσική κεραλοιφή που θα σου προσφέρει ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους.

Υλικά για τη συνταγή 

 • ελαιόλαδο – 1lt
 • πιπεριές καγιέν σε σκόνη– 50γρ 
 • πιπεριές τσίλι χωρίς σπόρια – 50γρ
 • κανέλα σκόνη – 2 κ.σούπας
 • μαύρο πιπέρι – 1 κ.γλυκού
 • κόκκινο πιπέρι – 1 κ.γλυκού
 • γαρυφαλλάκια – 6
 • κύμινο – 1 κ.γλυκού
 • μοσχοκάρυδο – 2 κ.σούπας
 • τζίντζερ σκόνη – 2 κ.γλυκού
 • θυμάρι – 2 κ. σούπας
 • δεντρολίβανο – 2 κ. σούπας
 • βασιλικό – 2 κ. σούπας
 • φασκόμηλο – 2 κ. σούπας
 • ρίγανη – 4 κ. σούπας
 • χαμομήλι – 1 κ.σούπας

Βήματα παρασκευής: 
Αφαιρέστε τους σπόρους από τις πιπεριές και κοπανίστε της μαζί με τα αποξηραμένα βότανα. Ρίξτε όλα τα υλικά στο λάδι και βάλτε τα σε μπεν μαρι πάνω στη φωτιά για 3 ώρες μέχρι να αποκτήσουν κοκκινωπό χρώμα, ανακατεύουμε ανά συχνά χρονικά διαστήματα . Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αυτή η παρασκευή λαδιού είναι μόνο για μυϊκούς πόνους, αν έχετε και πόνους στα οστά τότε να προσθέσετε λάδι αρνίκας που συνίσταται για τη θεραπεία μυικών πόνων, αιματωμάτων και διαστρεμμάτων.

Η Κυριακή είναι μέρα χαλάρωσης, ηρεμίας και ξεκούρασης γι’ αυτό είναι η ιδανική μέρα για να κλείσεις μία συνεδρία massage. Το massage βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, , κινητοποιεί το λεμφικό σύστημα, το οποίο αποβάλλει τις τοξίνες του οργανισμού μας, συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της μυϊκής έντασης και των φλεγμονών, βοηθάει στον έλεγχο του πόνου που προέρχεται από προβλήματα όπως η αρθρίτιδα, η ισχιαλγία και οι μυϊκοί σπασμοί, μειώνει το άγχος και τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Το Κυριακάτικο massage είναι η απόλυτη ευ ζην εμπειρία, να σου εξηγήσουμε τους λόγους:

 1. Έχεις την ηρεμία να αφοσιωθείς στον εαυτό σου.
 2. Δεν νιώθεις πίεση να προλάβεις τα tasks που έχεις αναλάβει.
 3. Ξυπνάς όταν ο οργανισμός έχει κάνει έναν πλήρη ύπνο και όχι επειδή χτύπησε το ξυπνήτηρι.
 4. Δίνεις τη σημασία που πρέπει στα σημεία που νιώθεις ένταση και πόνο.

Όλα τα παραπάνω συνδέονται άμεσα με τη συνεδρία σου γιατί όταν θα ξαπλώσεις στο απολυμασμένο, πεντακάθαρο και θερμαινόμενο κρεβάτι massage της Touch&Relax θεραπευτής θα ανακαλύψει με μεγαλύτερη ευκολία τα μέρη που πρέπει να εστιάσει. Το σώμα σου και το μυαλό σου θα είναι ήδη σε κατάσταση ηρεμίας και η συνεδρία σου θα είναι πιο αποτελεσματική και ολοκληρωμένη.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε έγκαιρα την τηλεφωνική σας κράτηση να μας αναφέρετε τους λόγους για τους οποίους χρειάζεστε μία συνεδρία massage ώστε ο θεραπευτής μας να; Είναι σωστά προετοιμασμένος. Όλα τα υπόλοιπα αφήστε τους θεραπευτές μας να σας καθοδηγήσουν την ώρα που θα έρθετε και απολαύστε το massage την Κυριακή!

Αμέσως μετά τη συνεδρία σας θα νιώσετε ότι οι οι πόνοι από τους μυς και τα κόκκαλα θα έχουν υποχωρήσει και ταυτόχρονα το κεφάλι σας θα είναι άδειο από προβλήματα καθώς οι τοξίνες από το σώμα και οι τοξίκες σκέψεις θα έχουν φύγει! Το μασάζ την Κυριακή είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ξεκουραστείτε μετά από μία κοπιαστική και δύσκολη εβδομάδα. Είναι ένα δώρο για τον εαυτό σας που πρέπει πάντα να τον φροντίζετε και τον αγαπάτε.

Σας περιμένουμε αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή στην Touch and Relax Massage Boutique.

Back to schoolΒιβλία, τετράδια, μολύβια, γόμες, αντισηπτικά, μάσκες, χαρτομάντηλα, μαρκαδόροι, ξύστρες, χάρακες και ένα σωρό ακόμα αντικείμενα που χρειάζονται καθημερινά οι μαθητές για το σχολείο τους μπαίνουν στην τσάντα δημιουργώντας μία καθημερινότητα μάλλον αρκετά βαριά! Τα παιδιά βάζουν την τσάντα στην πλάτη τους και για να καταφέρουν να ισορροπήσουν περπατάνε καμπουριάζοντας ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνουν τη σπονδυλική τους στήλη…

Αυτή τη χρονιά φροντίστε ώστε οι τσάντες των παιδιών να μην αποτελούν κίνδυνο για την υγεία τους. Ενημερωθείτε ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος και να μεγιστοποιηθεί η άνεση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το βάρος της τσάντας. Ένα παιδί που ζυγίζει 36 κιλά δεν μπορεί να κουβαλά τσάντα 18 κιλών καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει την ισορροπία του κατά τη διάρκεια της μέρας, να πέσει και να τραυματίσει τον ώμο, το χέρι, το πόδι ή ακόμα και το κεφάλι.

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε τσάντα!

 • Διαλέξτε τσάντα με δύο λουριά ώστε να μοιράζεται το βάρος στα δύο. Αποφύγετε να αγοράσετε τσάντα με ένα λουρί καθώς όλο το βάρος θα πέφτει μόνο στον έναν ώμο.
 • Η τσάντα θα πρέπει να έχει σκληρή επένδυση και ανατομική πλάτη. Τα λουριά με ενίσχυση τα εμποδίζουν από το να μπαίνουν βαθιά στον ώμο, την πλάτη και το λαιμό του παιδιού.
 • Αγοράστε μία τσάντα που να είναι ελαφριά, οι ειδικοί συνιστούν το βάρος της τσάντας που κουβαλά ένα παιδί να μην ξεπερνά το 15-20% του σωματικού του βάρους.
 • Φροντίστε ώστε η τσάντα να έχει πολλές θήκες και να θυμάστε ότι το βάρος θα πρέπει να είναι μοιρασμένο σε όλες το ίδιο.

Σε κάθε περίπτωση εμείς στην Touch and Relax είμαστε κοντά σας και θα χαρούμε να δώσουμε τις απαραίτητες συμβουλές ώστε να προλάβουμε τις μόνιμες βλάβες και να επαναφέρουμε την ευεξία του σώματος. Καλή σχολική χρονιά.

PROUD MEMBER OF

tripadvisor logo

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

services-image